REGIO – In mei daalden de WW-uitkeringen in de Gelderse regio’s opzichte van april in vrijwel alle sectoren. Ook vergeleken met mei 2020 was er een afname. De spanning op de arbeidsmarkt stijgt; werkzoekenden hebben meer kansen op werk en werkgevers komen moeilijker aan nieuw personeel. Voor 2021 verwacht UWV eerst een toename van het aantal gewerkte uren in Nederland. De banen dalen dit jaar nog wel licht; zowel landelijk als in de Gelderse regio’s. Alleen in Rivierenland is de verwachting dat het totaal aantal banen gelijk blijft. Sommige sectoren groeien echter al in 2021, zoals de uitzendbranche en het openbaar bestuur. In 2022 stijgt – naast de gewerkte uren – ook het totaal aantal banen in Nederland.

Aantal WW-uitkeringen in Achterhoek daalt
Eind mei 2021 verstrekte UWV 3.161 WW-uitkeringen in de Achterhoek. Ten opzichte van de maand daarvoor is dit een daling van 5,8% (-195 uitkeringen). Landelijk daalde de WW met 6,1%. In alle sectoren daalde de WW. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 22,9%, oftewel 941 uitkeringen. Deze afname is sterker dan de landelijke daling over het afgelopen jaar (-17,6%).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien