. Ingrid Mom (hoofd receptie) en Raymon Peters (horecamanager)

Wiltershaar was ooit de eerste camping van Winterswijk en later de eerste kampeerboerderij van Nederland. Met een modern en duurzaam ‘vakantiepark 2.0’ wil de nieuwe eigenaar Hofparken in Winterswijk Kotten opnieuw geschiedenis schrijven. Ingrid Mom (hoofd receptie) en Raymon Peters (horecamanager) leggen enthousiast uit wat én wie daar allemaal bij komen kijken.

Wat de Achterhoek in het algemeen en Winterswijk in het bijzonder voor het herontwikkelde en gerevitaliseerde vakantiepark aan de Vosseveldseweg in Winterswijk Kotten betekenen, is volgens Ingrid duidelijk. “Het is hier zó mooi. De rust, het landschap, de natuur… Dát is waarvoor mensen straks naar een van de luxe en duurzame villa’s op Hofparken Wiltershaar komen. Daarnaast is ook Winterswijk een bezoek meer dan waard en valt er aan beide kanten van de grens gewoon heel veel te zien, te ervaren en te beleven, van Museum Villa Mondriaan tot een verrassende Duitse winkel stad als Bocholt.” Omgekeerd kan en wil Hofparken Wiltershaar ook veel betekenen voor Winterswijk en wijde omgeving. “De verwachtingen overtreffen van de vakantiegangers, dat is ons doel,” legt horeca-manager Raymon Peters uit. “Daarvoor hebben we heel veel gedreven medewerkers nodig, van koks en bedieningsmedewerkers in Restaurant 1897 tot receptionisten en schoonmakers. Jong, oud, man, vrouw… Hofparken Wiltershaar gaat voor veel werkgelegenheid zorgen. En omdat op de menukaart van onze horecavoorzieningen veel streekproducten komen, willen we een vaste afnemer worden van boeren en tuinders in de regio met goede, onderscheidende producten.”

Pionieren
De toeristische formule die in Winterswijk Kotten voor het eerst wordt toegepast, gaat Hofparken uitrollen over heel Nederland. “Vakantieparken een tweede leven geven, door ze helemaal geschikt te maken voor de wensen en eisen die recreanten er tegenwoordig aan stellen,” licht Ingrid de missie toe. “Pionieren, dat is wat we doen, als onderdeel van een gedreven en enthousiast team. Dat geeft ontzettend veel energie. Aan de eerste twintig vakantievilla’s die begin april in gebruik worden genomen, kun je zien hoe een ‘vakantie 2.0’ er uit ziet. Verdeeld over ongeveer 200 units komen er meerdere typen woningen, die bewijzen dat comfort en duurzaamheid heel goed samen kunnen gaan. En dat in een natuurlijke, parkachtige setting die perfect aansluit bij de mooie omgeving.” Met Raymon aan de knoppen, wordt Restaurant 1897 het vlaggenschip van de horecavoorzieningen op Hofparken Wiltershaar. “Het restaurant is gevestigd in de voormalige boerderij die geweldig is gerestaureerd. Heel duurzaam ook: er is bijvoorbeeld veel eiken hergebruikt, met een soort ‘urban jungle’ stijl als resultaat.” Ook de kaart wordt hoogstaand, belooft Raymon. “We hebben niet de ambitie een Michelin-ster te halen, maar willen onze gasten zeker op Bib Gourmand-niveau verrassen. Met Restaurant 1897 mikken we zowel op onze recreanten als de mensen uit de omgeving.” Raymon werkt aan plannen voor meer horecavoorzieningen op Hofparken Wiltershaar. “Op het terras met 120 à 130 zitplaatsen komt een openluchtkeuken met grill en bbq. Daarnaast is plek voor een tweede restaurant, in de stijl van een Amerikaanse sportsbar, waar gasten terecht kunnen voor een biertje of een lunch of snack”, blikt Raymon vooruit. “Alles uiteraard coronaproof,” vult Ingrid hem aan. “Dat geldt ook voor ‘Parkbezorgd’, dat we naar het idee van Thuisbezorgd gaan opzetten. Als gasten liever in hun vakantievilla culinair willen genieten, dan zorgen we daar uiteraard ook voor.”

Lokale kracht
Gasten maximaal ontzorgen en het ultieme vakantiegevoel bezorgen… Volgens Ingrid is alles op Hofparken Wiltershaar daar vanaf begin april op gericht. “Als nieuwe, ambitieuze speler in de vakantiewereld gaan we hier iets unieks doen en daar hebben we een topteam voor nodig, dat we de komende weken verder gaan uitbreiden. Wat iemands functie ook wordt, het belangrijkste is dat hij of zij past in het team en dezelfde taal spreekt en drive heeft als de collega’s.” Volgens Raymon gaat Hofparken Wiltershaar daarbij uit van de ‘lokale kracht’. “Dat geldt niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de lokale klusjesman, hovenier en boer of tuinder die iets voor ons kan betekenen en met wie we een duurzame relatie aan willen gaan. Met als uiteindelijk doel niet alleen Hofparken Wiltershaar maar ook Winterswijk en de Achterhoek nóg meer op de toeristische kaart zetten.”

Hofparken Wiltershaar in vogelvlucht
In booming ‘Nederland Vakantieland’ een nieuwe dimensie geven aan begrippen als kwaliteit en duurzaamheid: dat is de ambitie van Hofparken, dat het ‘vakantiepark 2.0’ in Winterswijk Kotten nadrukkelijk presenteert als ‘de eerste proeve van bekwaamheid’. Hofparken Wiltershaar wordt gefaseerd herontwikkeld en moet uiteindelijk plaats gaan bieden aan circa 200 vakantievilla’s in diverse soorten en maten die een ruime kavel, comfort en duurzaamheid met elkaar gemeen hebben. Zo zijn alle vakantievilla’s dankzij zonnepanelen op het platte dak zelfvoorzienend. De rust en schoonheid van de Achterhoek is door een gerenommeerde landschapsarchitect vertaald naar een fraaie parkinrichting, met veel uitbundig groen en een aantrekkelijke waterpartij. Met Restaurant 1897 voorop krijgt Hofparken Wiltershaar daarnaast een aantal hoogwaardige en parkoverstijgende horecavoorzieningen. Hofparken verkoopt de vakantievilla’s aan particuliere investeerders, maar houdt het onderhoud, het beheer, de marketing en de verhuur in eigen hand. De formule die in Winterswijk Kotten voor het eerst met succes wordt toegepast, zal de komende jaren worden uitgerold over Nederland. Daartoe heeft Hofparken inmiddels ook op veelbelovende locaties in Groningen, Drenthe en Twente verouderde vakantieparken gekocht, die de komende jaren zullen worden gerevitaliseerd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien