AALTEN/DINXPERLO – “Het is niet zo maar vrijwilligerswerk en een tuin opknappen. De mensen die je helpt, vinden het ook heel fijn dat je komt. Dat had ik van tevoren niet zo bedacht”, vertelt een student na afloop van een Presentproject in mei. Samen met vijf andere studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College hielpen ze twee overburen met hun voor- en achtertuin.

De studenten kwamen in actie in het kader van hun maatschappelijke diensttijd die ze via Present volgen. In totaal doen hier 23 jongeren aan mee. Gelijktijdig met de groep in Aalten, deden andere groepen Presentprojecten in Doetinchem, Didam en Toldijk.

De studenten hielpen een oudere man met gezondheidsproblemen met het opknappen van zijn achtertuin. De tuin was verwilderd, doordat de man het zelf niet meer kan bijhouden. De hulp van de studenten kwam dus goed van pas. “Ik kan makkelijk in de tuin werken. Het is fijn om op deze manier een ander te helpen. Geeft een goed gevoel”, vertelt een van hen. Er werd gesnoeid, onkruid gewied, rommel opgeruimd en het terras werd schoongemaakt.

Twee van de studenten hielpen tussendoor de overbuurman in zijn voortuin. Deze tuin is afgelopen najaar duurzaam ingepland tijdens de Sociaal Groen-dag van Present. Het was nu tijd voor een schoffelbeurt en het verwijderen van wat onkruid. Tijdens het werk was er ook volop contact met beide bewoners. Een van hen gaf hen na afloop nog een koffiebroodje en mandarijn mee om later van te genieten.
Via de maatschappelijke diensttijd van Present maken studenten Sociaal Werk van februari tot en met juni kennis met de praktijk waarin ze straks gaan werken. Ze worden hierbij begeleid door projectcoördinatoren van Present. Naast dat ze praktisch aan de slag gaan achter de voordeur, doen ze nog andere activiteiten. Zo zijn er twee ontmoetingen geweest met vluchtelingen uit de noodopvang in Doetinchem. Als afsluitende opdracht zullen de studenten zelf een project organiseren.

Wil je ook samen met vrienden, familie, collega’s of een andere groep een plaatsgenoot helpen? Neem dan contact op met de José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of 06-21838708.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

De studenten zijn druk bezig met het opknappen van de achtertuin. Foto: Present Aalten-Dinxperlo

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien