Welke interne en externe oplossingen zijn er voor krapte op de arbeidsmarkt? HR-professionals die benieuwd zijn hoe ze medewerkers kunnen werven én behouden, kunnen op woensdagmiddag 27 maart de masterclass ‘Slim werven, slim behouden’ volgen bij het Grensland College. Verschillende interessante sprekers vertellen alle ins en outs over hoe je medewerkers ondersteunt bij mantelzorg, hoe je Duits talent aantrekt en hoe je ruimte maakt voor inclusiviteit binnen je organisatie. De keynote spreker duikt in de wereld van onder andere leven lang ontwikkelen.

Het is niet de eerste keer dat het Grensland College masterclasses organiseert, maar wel de eerste keer dat de masterclass speciaal voor HR-professionals is. “We vinden het belangrijk om actuele kennis te delen en aan te sluiten bij wat er op dit moment in de praktijk speelt”, aldus Alexander van der Graaff van het Grensland College. “Iedereen die benieuwd is en up-to-date wil blijven is welkom: van HR-professionals tot opleidingscoördinatoren en directeuren.”

Diverse sprekers
De masterclass is op 27 maart in het oude raadhuis in Winterswijk en staat in het teken van krapte op de arbeidsmarkt. Welke diverse oplossingen zijn er voor dit actuele probleem? Deelnemers volgen allemaal de plenaire sessie van de keynote spreker, en kunnen daarna twee subsessies van de andere sprekers kiezen.

Annemarie van der Wees van hogeschool Saxion zal als keynote spreker ingaan op het binden, boeien en werven van medewerkers, waaronder een leven lang ontwikkelen. Kim Dirkse van MantelzorgNL neemt werkgevers mee in de ondersteuning van medewerkers bij mantelzorg en Marije Kouwenberg van WerkgeversServicepunt Achterhoek vertelt over de kansen van inclusiviteit op de werkvloer. Simon Böing-Messing en Tycho Geurkink van SmartHub Achterhoek vertellen over hoe je met een stap over de grens Duits talent aantrekt.

De masterclass begint om 15.00 uur met de plenaire bijeenkomst, waarna de verschillende subsessies starten. Rond 16.45 uur wordt er gezamenlijk en gezellig afgerond. “We sluiten de masterclass natuurlijk af met een netwerkborrel”, besluit Alexander van der Graaff. “We hopen je daar te zien!” Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden op de website van het Grensland College: www.grenslandcollege.nl/agenda.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien