REGIO – Krapte op de arbeidsmarkt: dat betekent een betere positie voor werknemers, bijvoorbeeld om een hoger salaris te krijgen, dé primaire arbeidsvoorwaarde. Gelderlanders willen met name een opleiding volgen om meer te verdienen (36,1%). Ook is een op de drie Gelderlanders bereid te veranderen van werkgever voor een hoger inkomen. Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht.

Thuiswerkdagen opgeven
Uit het onderzoek blijkt ook dat Gelderlanders het vaakst van alle Nederlanders bereid zijn om thuiswerkdagen op te geven als ze hierdoor extra betaald krijgen (11,3%). Landelijk gezien zou 8,8% het thuiswerken opgeven voor meer inkomen.

Wat doen voor meer geld?
Voor een hoger salaris zijn Gelderlanders vooral bereid tot: een opleiding volgen (36,1%), veranderen van werkgever (34,0%), onderhandelen over salaris (27,8%), meer uren werken (17,5%) en minder flexibiliteit in werktijden (12,4%). 27,8% van de Gelderlanders is niet bereid om actie te ondernemen om een hoger salaris af te dwingen.

Huizenprijzen als reden om van baan te wisselen
De huidige hoge huizenprijzen lijken van invloed op de arbeidsmarkt. Voor 24,7% van de Gelderlanders is de krappe huizenmarkt namelijk een reden om van baan te wisselen. Dit ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 27,7%.
Vooral onder Nederlandse jongeren is dit percentage hoog: 37,8% van de 18- tot 34-jarigen geeft aan dat de huizenprijzen invloed hebben op hun keuze een andere baan te zoeken, tegenover 20,3% van de 50- tot 64-jarigen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien