DOETINCHEM – De arbeidsmarkt piept en kraakt in zijn voegen. Bedrijven in uiteenlopende sectoren proberen op allerhande manieren aan personeel te komen. Maar eenvoudig is het niet! “De krapte is extreem in nagenoeg alle sectoren”, zegt regiomanager Stephanie Krabbenborg van Randstad.

Werkzoekenden hebben de banen voor het uitkiezen. Het aantal kansrijke beroepen is nog nooit zo groot geweest als nu. Jaarlijks stelt Randstad een lijst samen met de meest kansrijke banen en in 2022 zijn in ieder vakgebied volop kansen. Vooral in de techniek, ICT, zorg en horeca.

In de regio Achterhoek/Liemers zien we veel vacatures in de logistiek en productie. Ook is veel vraag naar hr-specialisten, hoveniers, installateurs en monteurs, bezorgers en klantenservicemedewerkers.
Vanwege de enorme krapte op de arbeidsmarkt zijn er meer kansrijke beroepen dan ooit tevoren. Wat voor vaardigheden iemand ook heeft, de kans is groot dat deze aansluiten bij één of meerdere beroepen. Dit biedt werkzoekenden en werknemers ongekend veel mogelijkheden om de ideale baan te vinden.

De personeelstekorten in diverse vakgebieden maken van 2022 een jaar waarin veel mensen zullen overwegen in beweging te komen. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen op grotere schaal op zoek gaan naar hun ideale baan, zowel qua inhoud als in voorwaarden. Ook onderzoeken mensen vaker of ze nog goed zitten in hun huidige baan. Dat betekent dat het voor werkgevers nog belangrijker wordt om kritisch te kijken naar hoe aantrekkelijk ze zijn. Het gaat daarbij niet alleen om salaris. Werksfeer, inhoud van functies en groeikansen zijn even belangrijk.

Randstad Achterhoek/Liemers helpt graag in de zoektocht naar een ideale baan door je in contact te brengen met acht mooie werkgevers uit de regio, tijdens de Meet & Greet op dinsdag 24 mei van 17.00 – 20.00 uur op de Randstad vestiging in Doetinchem. Hier kun je direct in gesprek met jouw potentieel nieuwe werkgever. Wil je meer weten over opleidingsmogelijkheden, omscholing of wil je advies over jouw loopbaan? Dan kun je terecht bij opleidingsadviseurs van Randstad Boost en lokale intercedenten.

Voor meer informatie bel 0314-373000 of maak een afspraak op één van de vestigingen in Winterswijk, Lichtenvoorde, Aalten, Doetinchem of Duiven.

 

Foto: Pexels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien