ACHTERHOEK – Ook dit jaar worden weer verschillende VMBO-scholen in de regio aangedaan door de Logistieke Roadshow, georganiseerd door het platform Logistics Valley Liemers Achterhoek. Het logistieke proces rond kledingproductie staat centraal.

Tijdens de Logistieke Roadshow worden de scholen bezocht door een speciaal ingerichte dubbeldekker oplegger waarin een heuse escaperoom is ingericht. Naast de escaperoom worden er door de spelleiders van PressPlay Group ook een drietal andere spelen begeleid op het schoolplein, waarbij steeds de logistieke organisatie van de productie van kleding en de reis die kleding maakt totdat deze bij de klant in de kast hangt, centraal staat. De oplegger wordt naar het schoolplein gebracht door dagelijks wisselende transportbedrijven uit de regio.

Presentaties
Voorafgaande aan de Logistieke Roadshow worden de scholen bezocht door sprekers uit het regionale bedrijfsleven die een interactieve presentatie gaan verzorgen over de logistieke trajecten die zij verzorgen, en om scholieren alvast kennis te laten maken met het mondiale karakter van transport en logistiek, waarbij duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, tarieven en snelheid kritische factoren zijn die een grote rol spelen. Hierbij wordt al gauw duidelijk dat er vele verschillende beroepen en banen in de logistieke keten zijn, en dat hier geweldige kansen liggen voor de jonge scholieren – op allerlei niveaus – in de Achterhoek en Liemers.

Prijzen
Voor de scholieren zijn er prijzen te behalen en is er een competitie gekoppeld aan de challenges die zij gaan uitvoeren. Korte tijd na afloop van de Logistieke Roadshow zullen de winnaars bekend worden gemaakt en worden bezocht voor de prijsuitreiking. De Logistieke Roadshow wordt aan de deelnemende scholen kosteloos aangeboden door Logistics Valley.

Deelnemende scholen
Maandag 10 oktober – Kompaan College Vorden en Zutphen
Dinsdag 11 oktober – Candea College Duiven
Woensdag 12 oktober – Almende College Silvolde en Metzo College Doetinchem
Donderdag 13 oktober – Christelijk College Schaersvoorde Aalten, Marianum Lichtenvoorde en Pronova Praktijkonderwijs Winterswijk
Vrijdag 14 oktober – Liemers College , locatie Zonegge en Landeweer

Eén locatie per dag
De organisatie wil zoveel mogelijk groepen laten deelnemen. Omdat het verplaatsen incl. het opbouwen en afbreken van de spelen tijd kost, kiest ze ervoor om op enkele dagen bij één van de deelnemende scholen te gaan staan en de scholieren van de andere locaties/scholen op te halen en terug te brengen met een touringcar.

Ook het Marianum in Lichtenvoorde doet mee aan de Logistieke Roadshow. Foto: Mark Ebbers

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien