WINTERSWIJK – De vrijwilligers van het Kluspunt weten van aanpakken. Ze zijn handig, betrouwbaar en hebben, dat is net zo belangrijk, een luisterend oor. Ter aanvulling van de huidige klusmaatjes is het Kluspunt altijd op zoek naar nieuwe klusmaatjes.

Het Kluspunt heeft dit jaar al een indrukwekkend aantal van 110 klussen afgerond om inwoners te ondersteunen die zelf geen netwerk hebben of zelf niet in staat zijn om een klus te klaren. Dit heuglijke feit werd vorige week gevierd met een gemeenschappelijke lunch bij lunchcafé Bijzonder Gewoon.

Het Kluspunt constateert dat steeds meer inwoners de weg naar het Kluspunt weten te vinden. Het Kluspunt zet zich in voor inwoners die de hulp het hardst nodig hebben. Met inmiddels acht toegewijde klussers, worden wekelijks meerdere klussen geklaard. Het Kluspunt speelt zo een waardevolle rol n het verbeteren van de levenskwaliteit van veel inwoners.

De 110 klussen variëren van kleine huishoudelijke taken tot meer complexe reparaties, voorwaarde is wel dat een klus in één dagdeel geklaard moet kunnen zijn. Ze omvatten onder andere het herstellen van lekkende kranen, het schilderen van muurtjes, het repareren van kapotte apparatuur of het onderhouden van eenvoudige tuintjes. Voor inwoners, die geen familie of vrienden hebben om op terug te vallen, betekenen deze diensten vaak een wereld van verschil.

De gemeenschappelijke lunch was niet alleen bedoeld om deze mijlpaal te vieren, maar er werd ook stil gestaan bij plotseling overlijden van de coördinator van het eerste uur Roel Stronks in maart j.l. Zijn toewijding en inzet voor de het Kluspunt werden met warme woorden en herinneringen geëerd.

“Deze mijlpaal van 110 voltooide klussen is een bewijs van de kracht van gemeenschapszin en solidariteit,” verklaarde coördinator Mandy Cleophas tijdens de lunch. “We zijn trots op wat we hebben bereikt en hopen nog veel meer inwoners te kunnen helpen.”

Het Kluspunt is vastbesloten om door te gaan met hun missie om degenen die hulp nodig hebben te ondersteunen. Met de groeiende groep klussers en de voortdurende steun van de gemeenschap, is de toekomst van het Kluspunt veelbelovend.

Voor meer info het Kluspunt en of vrijwilligerswerk kun je ook altijd van maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur even bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2 binnen komen lopen. Bellen kan ook telefoonnummer 0543 – 200026. Mailen mag ook info@wuhwinterswijk.nl. Inwoners die gebruik willen maken van Automaatje kunnen van maandag tm vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur bellen met 0543 – 200036. Het e-mailadres van Automaatje is automaatje@wuhwinterswijk.nl

Staande van links naar rechts: Dinand Buursink, Hein Snels, Mandy Cleophas, Jopie Damkot, Malon Oonk, Henk te Selle, Stephen Sloot. Zittend van links naar rechts: Freek Wiggers, Wim Toebes, Hendrik Nijenhuis, Henk Bonjernoor. Foto: PR

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • 8 september, 2023

  ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

  Geplaatst door
  Jolien
 • 24 maart, 2023

  Succes met H2 , onze ervaringen met A J van Breukelen zijn alles behalve positief , dus aan jullie de taak het vertrouwen ben j de ondernemers in Soest terug te winnen

  Geplaatst door
  Anoniem
 • 4 november, 2022

  Heel leerzaam artikel. Ik ben blij het te lezen.

  Geplaatst door
  Franky
 • 19 juli, 2022

  Wij hebben uw eerste Heinyhouse gezien inabij Lievelde .
  Wij werder er direkt door gepakt.
  Wij zijn in het dorp Lonneker nabij Enschede met een seniorenhofje bezig.
  Is dit voor permanente bewoning zo te zien.
  Kunt U ons informatie mailen.
  Dankjewel !

  Geplaatst door
  B.Workel
 • 11 januari, 2022

  Wij zijn geïnteresseerd in de woningen

  Geplaatst door
  J. Van haaster en j wan