DEN HAAG/ACHTERHOEK – Geen Achterhoeks Lentediner dit jaar, maar een Achterhoeks Lentefestival. Op woensdag 31 mei zullen de deelnemers terwijl ze in de Koninklijke Schouwburg/Nationaal Theater in Den Haag zijn, een avond – van 18.00 tot 21.00 uur – in de Achterhoek doorbrengen.

Tijdens het Achterhoeks Lentefestival ervaren Tweede Kamerleden en andere stakeholders hoe het is om te wonen in de Achterhoek. Voor wie er gebouwd moet worden. Waar en hoeveel gebouwd moet worden. Van welke materialen. En waar Achterhoekers, zoals starters en senioren, tegenaan lopen. De deelnemers maken via storytelling de krapte op de arbeidsmarkt mee, de uitdagingen van vergrijzing in de zorg en gezondheid, en het leven aan de grens via het Grensinfopunt. En deelnemers krijgen een inkijkje in de vele duurzame innovaties die de Achterhoek rijk is. Bijvoorbeeld op het gebied van biobased bouwen: van gewas tot woning.

Het Lentefestival heeft minister Hugo de Jonge als spreker, foodtrucks vol Achterhoeks eten, live theater en muziek. En de organisatie verwacht zoals altijd goede gesprekken tussen Den Haag en Achterhoekers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en verschillende overheden.

Het programma wordt uitgewerkt op vier ‘festivalterreinen’ waar in twee groepen uiteen wordt gegaan en het brede programma wordt aangeboden. Om 18.20 uur houdt Mark Boumans – voorzitter 8RHK Board en burgemeester Doetinchem – een plenair openingswoord. Dan volgt een route over de vier pleinen. Om 20.00 uur is er een plenair woord van minister Hugo de Jonge – minister Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening – waarna de pleinen weer aangedaan worden. Om 21.50 uur sluit Mark Boumans de avond af.

Het Lentediner in 2021 in Nieuwspoort, met links Mark Boumans. Foto: Mark Ebbers

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien