ACHTERHOEK – Veel bedrijven hebben nog elke dag te maken met onderbezetting. Hierdoor zijn lange levertijden aan de orde van de dag en blijven werknemers langdurig onder druk staan, met alle gevolgen van dien. Dat gezegd hebbende, vinden wij het éxtra bijzonder dat wij initiatieven moeten opstarten om 50-plussers, ondanks dat ze zeer geschikt zijn, bij deze bedrijven aan een baan te helpen.

Misvattingen over 50-plussers
Waar zit dat dan in? Wat maakt dat werkgevers deze groep regelmatig uitsluit voor het invullen van vacatures? Deze groep is in alle opzichten juist enorm bereidwillig ten aanzien van werkethos en leergierigheid en, niet te vergeten, zeer waardevol qua kennis en ervaring. Ook is er minder verzuim bij 50-plussers dan bij de jonge generatie. Bovendien brengen ze een loyaliteit en stabiliteit met zich mee waar elke organisatie bij gebaat is. De kans dat ze hun werkende tijd vol passie aan de slag blijven bij één organisatie is aanzienlijk groter dan bij generatie Z.

Objectief beoordelen
De intercedenten van Seesing Flex worden getraind om kandidaten – na een persoonlijk intakegesprek – objectief te beoordelen op basis van kennis, ervaring, vaardigheden en talenten. Nooit op leeftijd. Uiteraard blijft het mensenwerk. Daarom zitten we momenteel in een pilottraject voor de implementatie van een tool die ons gaat ondersteunen om kandidaten onbevooroordeeld te werven. Met behulp van ‘game-based assessments’ worden werkzoekenden objectief beoordeeld op basis van vooraf vastgestelde competenties die het best passen bij de functie. De eerste resultaten zijn veelbelovend en we kunnen niet wachten om dit in te gaan zetten voor onze opdrachtgevers. Dus 50-plussers, voel je welkom bij Seesing Flex! Maak een afspraak bij één van onze zeven Achterhoekse vestigingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien