ACHTERHOEK – Veel bedrijven hebben nog elke dag te maken met onderbezetting. Hierdoor zijn lange levertijden aan de orde van de dag en blijven werknemers langdurig onder druk staan, met alle gevolgen van dien. Dat gezegd hebbende, vinden wij het éxtra bijzonder dat wij initiatieven moeten opstarten om 50-plussers, ondanks dat ze zeer geschikt zijn, bij deze bedrijven aan een baan te helpen.

Misvattingen over 50-plussers
Waar zit dat dan in? Wat maakt dat werkgevers deze groep regelmatig uitsluit voor het invullen van vacatures? Deze groep is in alle opzichten juist enorm bereidwillig ten aanzien van werkethos en leergierigheid en, niet te vergeten, zeer waardevol qua kennis en ervaring. Ook is er minder verzuim bij 50-plussers dan bij de jonge generatie. Bovendien brengen ze een loyaliteit en stabiliteit met zich mee waar elke organisatie bij gebaat is. De kans dat ze hun werkende tijd vol passie aan de slag blijven bij één organisatie is aanzienlijk groter dan bij generatie Z.

Objectief beoordelen
De intercedenten van Seesing Flex worden getraind om kandidaten – na een persoonlijk intakegesprek – objectief te beoordelen op basis van kennis, ervaring, vaardigheden en talenten. Nooit op leeftijd. Uiteraard blijft het mensenwerk. Daarom zitten we momenteel in een pilottraject voor de implementatie van een tool die ons gaat ondersteunen om kandidaten onbevooroordeeld te werven. Met behulp van ‘game-based assessments’ worden werkzoekenden objectief beoordeeld op basis van vooraf vastgestelde competenties die het best passen bij de functie. De eerste resultaten zijn veelbelovend en we kunnen niet wachten om dit in te gaan zetten voor onze opdrachtgevers. Dus 50-plussers, voel je welkom bij Seesing Flex! Maak een afspraak bij één van onze zeven Achterhoekse vestigingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • 8 september, 2023

  ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

  Geplaatst door
  Jolien
 • 24 maart, 2023

  Succes met H2 , onze ervaringen met A J van Breukelen zijn alles behalve positief , dus aan jullie de taak het vertrouwen ben j de ondernemers in Soest terug te winnen

  Geplaatst door
  Anoniem
 • 4 november, 2022

  Heel leerzaam artikel. Ik ben blij het te lezen.

  Geplaatst door
  Franky
 • 19 juli, 2022

  Wij hebben uw eerste Heinyhouse gezien inabij Lievelde .
  Wij werder er direkt door gepakt.
  Wij zijn in het dorp Lonneker nabij Enschede met een seniorenhofje bezig.
  Is dit voor permanente bewoning zo te zien.
  Kunt U ons informatie mailen.
  Dankjewel !

  Geplaatst door
  B.Workel
 • 11 januari, 2022

  Wij zijn geïnteresseerd in de woningen

  Geplaatst door
  J. Van haaster en j wan